ویکی لیکس: پیشنهاد یک نهاد پژوهشی آلمانی برای خرابکاری در فعالیت اتمی ایران
نوشته شده توسط : ن ,ک
ویکی لیکس: پیشنهاد یک نهاد پژوهشی آلمانی برای خرابکاری در فعالیت اتمی ایران

 

براساس بخشی از اسناد ویکی لیکس که در روزنامه گاردین چاپ شده، موضوع تخریب فعالیت های اتمی ایران و ایجاد اخلال و نقص فنی در آن از سوی یک مرکز پژوهشی سیاست خارجی در آلمان مطرح و به آمریکا پیشنهاد شده است.

 

 

به گزارش کلمه ، این گزارش می گوید «ولکر پرتس»، مدیر «انستیتو امنیت و امور بین المللی» که یک مرکز پژوهشی در حوزه سیاست خارجی در برلین است که از دولت آلمان بودجه می گیرد، به مقامات آمریکایی در برلین پیشنهاد کرده بود که «عملیات مخفیانه برای توقف برنامه اتمی، موثرتر از حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران خواهد بود.»

پیشتر گزارش شده بود که ویروسی به نام استاکس نت باعث شده در فعالیت سانتریفوژهای نطنز، اخلال ایجاد شود. روزنامه نیویورک تایمز در آخرین گزارش خود اعلام کرد ویروس استاکس نت، طراحی مشترک آمریکا و اسرائیل بوده است.

بیشتر بخوانید:
احمدی نژاد: با ۱۰۰ هزار قطعنامه هم برنامه هسته ای متوقف نمی شود
نیویورک تایمز: اسرائیل و آمریکا استاکس نت را علیه تاسیسات اتمی ایران طراحی کرده اند

سند دیپلماتیک مزبور از سوی «فیلیپ مورفی»، سفیر آمریکا در آلمان که در ژانویه ۲۰۱۰، حدود یک سال پیش، ارسال شده و طبق اسناد ویکی لیکس فاش شده است، می گوید: «روش های مخفی مانند انفجارهای غیرقابل پیش بینی، حوادث، هک کردن کامپیوتر و دیگر موارد از هرگونه حمله نظامی موثرتر است چرا که اقدام نظامی برای منطقه نتایج به مراتب خطرناک تری به همراه دارد.»

آپرتس، از کارشناسان شاخص غرب در امور ایران است. یک سند دیپلماتیک دیگر که در ۱۴ دسامبر ۲۰۰۹ ارسال شده، نشان می دهد که این پیشنهاد از سوی مقامات رسمی آمریکا مانند کاندولیزا رایس، وزیر وقت خارجه آمریکا مورد استقبال قرار گرفته و از آن حمایت شده است.

پرتس در گفت وگویی با روزنامه گاردین گفته هایی که طبق اسناد ویکی لیکس از قول سفیر آمریکا در برلین فاش شده را تایید کرده و هنوز هم بر این باور است که تخریب و یا حوادث پیش بینی نشده، بهتر از اقدام نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران است و به دلیل عواقب چنین کاری، باید از رویارویی نظامی با ایران پرهیز کرد.

وی گفته است: «اگر اقدامات تخریبی را با حمله نظامی مقایسه کنید، به مراتب انتخاب اول بهتر است. چرا که هیچ یک از رهبران ایران نمی توانند در مورد یک حادثه و یا مشکل فنی، انگشت روی کسی بگذارند و هیچ نیازی هم به این نیست که موشک شلیک شود و یا بمبی انداخته شود. ضمن این که همه هم این پیام را درست می فهمند و مقامات ایران متوجه می شوند که طرف مقابل هرگونه پیشرفت اتمی نظامی را غیرقابل قبول می داند و به آن واکنش نشان می دهد.»

ولکر پرتس گفته است: «اوایل سال گذشته میلادی، سال ۲۰۱۰ بدون این که اطلاع دقیقی داشته باشم، ولی حس می کردم طرف ها و کشورهای بیشتری به سمت فعالیت های تخریبی و یا هک کامپیوتری در برنامه اتمی ایران حرکت می کند.»

مقامات آمریکا و اسرائیل به این گزارش که استاکس نت طراحی آن ها بوده، واکنش نشان نداده اند. اما دیگر اسناد فاش شده نشان می دهد خرابکاری های دیگری از جمله حملات مجازی و سایبری سنگین و گسترده به فعالیت های اتمی ایران در میان اسناد دیپلماتیک آمریکایی پیشنهاد شده است.

این گزارش می گوید جورج دبلیو بوش، رییس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۰۹ و پیش از این که کاخ سفید را ترک کند، برنامه و بودجه ۳۰۰ میلیون دلاری در مورد ایران را تصویب کرد که ممکن است برنامه ساخت استاکس نت در آن تعریف شده باشد.

بر اساس گزارشی که روزنامه نیویورک تایمز در روز یکشنبه منتشر کرد، تاخیر بوجود آمده در برنامه هسته ای ایران، نتیجه آزمایش مشترک اسرائیلی- آمریکایی است، زیرا کرم اینترنتی «استاکس نت»، که به روند غنی سازی اورانیوم در ایران ضربه زده است، ابتدا در کوره هسته ای دیمونای اسرائیل آزمایش شده بود.

این روزنامه افزوده است که در جریان حمله اینترنتی یاد شده، یک پنجم از سانتریفوژهای غنی سازی اورانیوم در ایران از کار افتاده اند.

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از کسانی که آنها را مقامات امنیتی و کارشناسان اطلاعاتی معرفی کرده ولی نام شان را ذکر نکرده است، نوشت: «اسرائیل در تاسیسات دیمونا، سانتریفوژهایی مشابه با دستگاه های گریز از مرکز ایران را که در تاسیسات غنی سازی نطنز نصب شده‌اند، تولید کرده بود.»

یک «کارشناس اطلاعات هسته ای» آمریکایی نیز به نیویورک تایمز گفته است دلیل این که کرم رایانه ای استاکس نت، موثر واقع شد، نتیجه موفق آزمایش ها بر روی همان نوع سانتریفوژها بود.

 


 





:: بازدید از این مطلب : 294
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : جمعه 29 / 10 / 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: